Откриха гигантски снежни топки на отдалечен плаж (СНИМКИ)

Откриха гигантски снежни топки на отдалечен плаж (СНИМКИ)

Някои от местните жители си правят снимки върху снежни топки, които се простират по протежение на целият морския бряг.

Снежните топки, открити на плажа в Сибир, са се образували от рядък природен феномен. Те бяха описани от местен вестник като: "бели баскетболни топки."

Огромната колекция от гигантски снежни топки - създадени от природата, внезапно се появи на арктическият бряг в Сибир.

Снежните топки, са били открити на плажа около отдалеченото селце Нида, разположено в залива на седмата по дължина река в света - Об. Размерът им варира от големината на топка за тенис, до баскетболна топка. Според местните, от огромните снежни топки, може да се получи бързо и лесно чудесен снежен човек.

Екатерина Черняк, жител на селото, разказва: "Всички топки са концентрирани на едно и също място. Все едно, някой ги е разпилял."

"Всички бяхме много изненадани от феномена. Много хора повярваха, едва когато го видяха със собствените си очи. ", споделя друг местен - Валери Акулов и допълни: "Дори възрастните казват, че за пръв път, стават свидетели на това уникално явление."

Снежните топки, изглеждат така, все едно са направени от човек, но в действителност  са се образували в следствие на напълно естествен и изключително рядък природен феномен.

Много от топки са по-големи от човешка глава.  Говорителят на Руският Арктическият и Антарктически изследователски институт (ААРИ) - Сергей Лисенков, поясни, че снежните топки, се образуват във вълните при определени климатични условия.

 

   

0 коментарa

Виж още