Откриха два лоса замръзнали в смъртоносна битка (СНИМКИ 18+)

Откриха два лоса замръзнали в смъртоносна битка (СНИМКИ 18+)

Първоначално туристите забелязали само чифт рога, подаващи се под снега.

Невероятно, но факт! Край езеро в Аляска, двама приятели съвсем случайно се натъкнали на застиналите във времето, масивни тела на лосовете. Огромните животни са открити в близост до Уналаклет, Аляска.

Джеф Ериксън и неговия приятел Брад Уебстър станали свидетели на една невероятна сцена, която се появила изведнъж на хоризонта пред тях. Двамата приятели видели как над снежната пустош, величествено се издигали два чифта сплетели рога.

Според специалистите, видели снимковия материал, най-вероятно теглото на двата лоса е над 700 кг. Когато Джеф и Брад опитали да извадят животните, те открили по телата и на двата мъжки екземпляра, дълбоки прободни рани. Момчетата предполагат, че животните са умрели по време на борба.

Мъжете достигнали с помощта на АТВ-та до замръзналите трупове на лосовете.

Приятелите отрязали главите на двата лоса и ги издърпали от леда.

„Двойката мъжки лосове, така бе сплела рогата си, че е нямало никакъв шанс единият от тях да се освободи от смъртоносната ледена хватка и да оцелее. За съжаление след падането си в леденостудената вода в езерото и двата лоса са загинали веднага заради минусовите температури.“. разказва Ерисън и допълва: „Мой приятел, ме покани да се присъединя към него и по този начин ми предостави чудесната възможност снимам тези уникални животи.  Просто попаднах на правилното място, в точното време, и станах свидетел на тези две изящни ледени скулптури!“

 „Преди нас, много пъти мой колеги са откривали в ледената пустош черепи с преплетени рога, но това е първият път в който намираме цели и абсолютно съхранени животни.“, споделя Самюъл.

Джеф Ериксън, който направил тези невероятни фотографии, разказва: "По това време температурата на въздуха бе около -12 ° С. Живея тук повече от 50 години и никога не съм виждал подобно нещо. Двете животни бяха застинали в грациозни пози в леда."

 

   

0 коментарa

Виж още