Отново терор във Франция

Отново терор във Франция

Атака във френския град Ница. Камион се вряза в тълпа по време на празненствата по случай националния празник на страната. Над 80 души са загинали, а други 100 са ранени.

Инцидентът станал, докато хората наблюдавали фойерверките специално приготвени за празника на крайбрежната улица „Английска алея”. Кадри публикувани в интернет пространството показват последиците от атаката и как десетки хора бягат паникьосани минути след инцидента.

Кметът на град Ница – Кристиян Естрози излезе с изявление, в което предупреди гражданите да не напускат домовете си.

Свидетели разказали пред медиите, че успели само да видят как бял камион се движи с висока скорост към тълпата и как някой е стрелял по тълпата преди полицията да го застреля.

Репортер от „Франс прес” пък твърди, че шоуто с фойерверки е било към своя край, когато свидетели са забелязали камиона. Той е изминал около 150 метра със скорост 60 километра в час преди да се вреже в тълпата от празнуващи.

По – късно френските медии съобщиха, че шофьорът на камиона убиец е бил застрелян. Тепърва ще се установява дали той е действал сам и дали това е било терористична атака.

По време на трагедията „Ислямска държава” публикували снимка на айфеловата кула в пламъци, но за момента никой не е поел отговорност за атаката.

Източник:Нова ТВ и БЛИЦ

   

0 коментарa

Виж още