От последния час: Бюджет 2017 влиза спешно в Парламента

От последния час: Бюджет 2017 влиза спешно в Парламента

Както вече стана ясно, правителство размисли и реши да не оттегля бюджета за следващата, 2017 година. За това информира финансовия министър Владислав Горанов.

Той категорично заяви, че кабинетът не отстъпва от никоя от политиките, които са били водещи по време на управлението на това правителство.

От ефира на БТВ тази сутрин стана ясно, че започва разглеждането на бюджет 2017 в 17 комисии на Парламента още днес.

Тази новина идва в подкрепа на думите на финансовия министър, че бюджетът не трябва да става заложник на политическите разпри на управляващите.   

Работата на депутатите стартира още в ранните часове на днешния ден по комисии. Единствената тема ще бъде бюджета за 2017г. Пояснено беше, че Комисията по здравеопазване ще има и допълнителна задача- обсъждането на бюджета за Здравната каса.

Според очакванията, плановете за бюджетната година ще бъдат обсъдени от всички комисии до следобедните часове на днешния ден. След това е предвидено извънредно заседание на Парламента. Всички тези спешни задачи и мерки са наложени заради екстремната политическа ситуация в страната.

Припомняме, че бюджет 2017 вече бе приет на първо четене в Комисията по бюджет и финанси. В него се предвижда от 1 януари  да се увеличи осигурителната вноска за фонд „Пенсии“ с 1 %. Предвижда се работодателя да плаща малко по- голям процент от самия работник.

В новия бюджет е планирано пенсията за стаж и възраст да стане 165лв от 1 юли.

   

0 коментарa

Виж още