От последния час! Димитър Цонев с белодробно усложнение!

От последния час! Димитър Цонев с белодробно усложнение!

Всички със затаен дъх следим как се развиват събитията около задравословното състояние на Димитър Цонев след получения масивен инсулт. За него се грижат много от светилата в медицината, но за момента не могат да се похвалят с някакъв напредък.

Димитър Цонев вече е осми ден продължава да бъде в тежко състояние. Органите му се поддържат посредством апарати. Лекарите информират, че е получил тежко белодробно усложнение, освен всичко останало. Те споделят, че централната нервна система също е много тежко засегната. Шефът на ВМА генерал Николай Петров сподели, че всички са неотлъчно до своя пациент и правят всичко възможно да го измъкнат от това състояние, но до момента няма резултат, информира Пик.

Все пак ген. Петров обнадеждава с информацията, че към момента белодробните усложнения надделяват над останалите проблеми, следствие инсулта, но все пак смятат, че нещата са под контрол. За момента органите и дишането му се поддържат изкуствено от апарати. Продължават да се борят за живота му. Генералът добави, че от болницата не дават информация за състоянието на журналиста, за това се грижи изцяло семейството му.

Генералът използва възможността и да каже, че НЗОК не разпределя правилно парите за здраве. Като пример беше дадена Плевенската военната болница, която получава доста по-малко пари в сравнение с останалите две лечебни заведения в града.

Явно системата не работи ефективно щом всички са недоволни. Не се наблюдава никакъв регламент, яснота и прозрачност на дейността. Няма никакви положителни резултати.

Заради неуредените админситративни наредби, лекарите са принудени да прекратяват работа след тринадесето число на всеки месец. Пациентът търси алтернатива, а когато в болницата няма пациенти, не идват пари, няма заплати, персоналът се мести в другата болница. Всички страдат от това положение. Има нещо сбъркано в системата и то трябва да бъде поправено навреме, за да получи българския гражданин заслуженото лечение, а медицинските работници, своето признание

   

0 коментарa

Виж още