От последния час: Немската полиция извършва мащабна акция в пет федерални провинции заради заплаха от 13 тероростични нападения.

От последния час: Немската полиция извършва мащабна акция в пет федерални провинции заради заплаха от 13 тероростични нападения.

Германските полицейски сили провеждат мащабни акции в пет федерални провинции в отговор на предупреждението за "непосредствена терористична заплаха", съобщиха местните медии, позовавайки се на източници в службите за сигурност.

Оперативни групи от елитните полицейски части за борба с тероризма, на SEK, са били пуснати в пет германски провинции, включително Тюрингия, Хамбург, Северен Рейн-Вестфалия, Саксония и Бавария, според списание Шпигел, което цитира полицейски източник в Тюрингия.

 

Списание Билд твърди, че операцията е мащабна и се съобщава за издирване на "ислямисти, заподозрени в тероризъм ," съобщи местния телевизионен оператор MDR.

 

Твърди се, че се издирва 28-годишен заподозрян, твърдящ, че е " руски гражданин от чеченски произход ", който е свързан с  Ислямска държава, съобщава Spiegel.

Сред другите заподозрени са също десет мъже и три жени, всички с предполагаеми ислямистки виждания.

Акции се провеждат и в градовете Хамбург и Дортмунд.

 

Полицейските сили използват и специално обучени кучета за откриване на потенциални експлозиви.

 

Съобщава се най-малко един заподозрян, който е бил заловен и арестуван в централния град на Тюринги, Зул, където е бил  намерен и "бял прах" с неизвестен произход.

Очаквайте подробности!

 

   

0 коментарa

Виж още