От последния час: Сирийски мигрант е бомбаджията в Ансбах!

От последния час: Сирийски мигрант е бомбаджията в Ансбах!

Сирийски мигрант, е  човекът, който тази нощ се самоуби и рани 12 души, след като взриви бомба близо музикален фестивал на открито в германския град Ансбах, казват служители.

Министърът на вътрешните работи на Бавария каза, че 27-годишен мъж е взривил устройство в раницата си, след като му било отказано влизане на фестивала в южния град.

Около 2500 души са евакуирани от мястото след експлозията.

Това е третото нападение в провинция Бавария в рамките на една седмица.

Масовата стрелба в Мюнхен в петък остави девет мъртви, а масовата сеч с брадва от тийнейджър контузи четирима души във влак преди седмица във Вюрцбург.

Съобщава се, че експлозията се е случила около 22:10 извън бар в града, който се намира на съвсем малко разстояние от входа на музикалния фестивал.

Полицията съобщава, че трима от ранените са в тежко състояние.

Службите по сигурността са отцепили центъра на града и експерти се опитват да установят вида на експлозивите, използвани от атентатора.

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман заявява, че се смята, че нападателят е влязъл Германия преди две години и е имал молба за убежище, която била отхвърлена преди една година.

Той е имал разрешение да остане временно, имайки се предвид ситуацията в родната му страна, като затова му е даден апартамент в Ансбах, добави министърът.

Херман казва, че е "разгневен" от удара и беше категоричен, че е необходимо "да се засили контрола върху тези, на които сме разрешили да живеят в нашата страна".

Г-н Херман каза, че се знае, че бамбаджията вече е правил опит за самоубийство два пъти преди това и сега не е ясно дали сега е планирал самоубийство или е имал намерение да убива и други хора, заедно със себе си.

Едно е ясно, взривните вещества в раницата му са били достатъчни, за да убие и нарани много повече хора.

   

0 коментарa

Виж още