Официално: Втори референдум във Великобритания няма да има

Официално: Втори референдум във Великобритания няма да има

Въпреки че, 4 милиона граждани на Великобритания са поискали да има втори референдум по въпроса „Да остане или не Великобритания в ЕС”, днес правителството им отговори, че повторно гласуване няма да има.

Правителството дори е отговорило на всеки един човек подписал се под петицията чрез имейл, за да ги уведоми за решението си.

В петицията подписана от 4 милиона граждани на Обединеното кралство се иска правителството да приложи правилото според, което ако вотът в подкрепа на оставането в ЕС се основава на по – малко от 60 на 100 от гласовете при избирателна активност под 75/100, то трябва да бъде организиран втори референдум.

Правителството посочва и, че проведения на 27-ми юни референдум е най -  голямото упражняване на демокрацията в историята на Обединеното кралство, в което участие са взели 33 милиона души, които са изказали волята си да напуснат ЕС.

След като станаха ясни резултатите от вота на референдума Дейвид Камерън подаде своята оставка, като се очаква неговия заместник да стане ясен на 9-ти септември.

Страните Унгария, Полша, Чехия и Словакия пък се обявиха против бързото излизане на Великобритания от ЕС.

   

0 коментарa

Виж още