Очаква се финансирането за ремонта на Кукления театър в Стара Загора

Очаква се финансирането за ремонта на Кукления театър в Стара Загора

Дългата и тежка зима се отрази зле не само на хората, пътищата и автомобилите. Много сгради също претърпяха своите повреди.

Преди време медията ни сигнализира за неприятностите на Кукления театър в Стара Загора, предизвикани от обилния снеговалеж. Таванът на сградата беше протекъл и беше наводнил помещения на втория етаж. Тогава служителите в театъра се бяха заели да изгребват водата, за да могат да спасят репетиционната зала, информира starozagorci.com.

Тогава кметът на града, Живко Тодоров, нареди на строителна фирма да се заеме със спирането на теча и оценката на спешния ремонт, от който явно се нуждае кукления театър.

На 23 февруари  предстои провеждането на сесията на общински съвет Стара Загора, на който ще бъде гласуван бюджета за спешния ремонт на театъра. Предвижда се да се направят вътрешни компенсирани промени в общинския бюджет, за да се осигурят средствата.

Тази година Държавен куклен театър Стара Загора предстои да чества 60 години от създаването си. Той има не само голям национален авторитет, но и международен престиж.

В Кукления театър в Стара Загора се провежда единствения в Европа Международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро”. Освен юбилея на театъра, тази година е и 10 фестивал на „Пиеро“.

Театърът се нуждае от спешен ремонт, за да може да продължи да радва своите фенове и да не разочарова своите малки зрители.

За ремонта ще са необходими 30 000 лв, които ще бъдат набавени вероятно от резерва за непредвидени разходи за местни дейности, каза Живко Тодоров.

   

0 коментарa

Виж още