Още една секта започна да привлича последователи!

Още една секта започна да привлича последователи!

Сектантската общност "Христос за всеки“ използва идващите християнски празници, за да се докопа до хората и така да привлече повече привърженици. В листовка с надпис „Истинският празник“ са изредени причини, поради които хората отново да се обърнат към Християнството и да повярват в Господ, а след това той да ги прибере при тях на небето и там да се отдадат на вечността . Шокиращите промиващи слова свободно се разпространяват из пощите на хората и така могат да достигнат до всеки, дори и до малки деца което е и най-лошото.

Въпросното общност е регистрирана в Старозагорския окръжен съд на 8 март 2011 г. От описанието на организацията на интернет страницата й е посочено, че тя прилага дейност в обществена полза и се учредява, за да помогне за развитието и утвърждаването на духовните ценности, базирани на християнската религия. Това представяне обаче е пълна лъжа.

Емисари на сдружението подбирали в общността  ученици от бедни семейства, давали им по малко пари за закуска, правели им се на приятели и промивали мозъците им  с внушенията, че ако искат вечен живот, трябва да спрат да обръщат внимание на родителите си  и близките и да повярват единствено в Христос. Само по себе си това звучи болно и абсурдно а най-лошото е,че с течение на времето жервите на сектата се подтикват към самоубийства, за да стигнат наистина до Царството Небесно. Изглежда,че това е не само лъжлива и измамна секта но и огранизация, която дава подвеждащи сведения за Християнството и го превръща в ерес и опасност за мнозина.

 Всеки средностатистически човек, който е малко запознат с Библията, е наясно,че самоубийството се води един от най-големите грехове. Преди години подобна секта от така наречените "Мормони" проповядваше сред хората същите неща.

   

0 коментарa

Виж още