Още 7 турски граждани поискаха убежище в Гърция

Още 7 турски граждани поискаха убежище в Гърция

Още седем турци пожелаха политическо убежище в Гърция. Този път обаче не става въпрос за военни, а за обикновени граждани - учени и бизнесмени. Семейство университетски преподаватели с двете си деца са дошли нелегално в Гърция през сухопътната граница с помощта на трафиканти, съобщава БНР.

Те са се предали сами на властите в Александруполис и са пожелали закрила, тъй като животът им е поставен на карта. В момента протича процедурата по разпознаване на самоличността им и доколко са замесени с опита за преврат в Турция.

Семейството е подслонено в бежански лагер и ще да бъде изправено пред съда за незаконно влизане в страната.

Политическо убежище поискаха и трима турски бизнесмени, които успяха да стигнат до остров Родос.Тримата са без документи за самоличност. Гръцките власти отказват информация по случая.

От правителството единствено опровергаха информация на медиите за военен, поискал закрила на остров Самос.

Властите в Атина се опасяват от разваляне на отношенията с Анкара, ако скочи броят на турските граждани, които търсят подслон.

Все още няма напредък по искането на турската прокуратура за екстрадицията на осемте турски пилоти, които избягаха с хеликоптер на гръцка територия след опита за преврат.

От началото на месеца убежище в различни страни пожелаха няколко турски дипломати.

   

0 коментарa

Виж още