Пазете се! Взломаджиите грабят само за три минути!

Пазете се! Взломаджиите грабят само за три минути!

Специалисти обявиха, че кражбата в едно жилище отнема на крадците от 3 до 5 минути, ако крадците бързат, за да не ги хване. Те проникват в жилището чрез разбиване на вратата или патрона. Понякога практикуват отключване с шперц, а това отнема максимум минута. Твърди се, че взломаджиите са крайно предпазливи и използват  съвсем обикновени ръчни инструменти. Обикновено кражбите се случват през деня от 8 до 14 ч., през нощта- между 3 и 6 часа. Нощните кражби са подпомогнати от отворени прозорци и балконски врати. Често съседите виждат и чуват какво се случва, но си мълчат, за да не си създават главоболия, информират от 24chasa.bg. Крадците са на възраст до 45 години криминално проявени, без образование или безработни. Констатират се и случаи на хора, работещи в редица фирми в сферата на услугите, които дават информация и така помагат да бъде извършена една кражба. Определено българинът вече сее научил да бъде по-предпазлив в социалните мрежи и вече публикува снимките от почивката си, след като се върне у дома.

Беше предупредено да не споделяме лични неща с хора, които пребивават в дома ни да почистват или със служители на куриерски фирми и фирми за комунални услуги. Още с влизането във входа, крадците си набелязват обекта предварително. Случва се да сложат някакъв белег, драсване на вратата, клечка, хартийка, може да разкъсат уплътнение на вратата, затова редовно оглеждайте имота си, почиствайте етажа си и бъдете бдителни за подобни белези. Препоръчва се докато сте на почивка, всички ценности да се съхраняват при ваши близки роднини и познати, както и да не се разгласява периода, в който ще ходим на почивка и ще отсъстваме от дома си.

Така няма да даваме допълнителна полезна информация на крадците. Можете да помолите съседите все пак да наглеждат жилището ви и да ви информират своевременно при необходимост.

   

0 коментарa

Виж още