Паника в Германия! Какво знае правителството на страната?

Паника в Германия! Какво знае правителството на страната?

Преди няколко часа изтече информацията, че населението на Германия е инструктирано да се запаси с консервирани храни за период от 10 дни и вода за 5 дни, в случай на случай на ненадейно нападение или катастрофа. Какво знае правителството и от какво се страхува, за да дава подобни инструкции на населението?

Определено тези инструкции всяват смут сред жителите на страната. Все пак за пръв път от края на студената война управляващите в Германия задължава хората да имат винаги у дома припаси от храна за 10 дни и от питейна вода поне за 5 дена. Обяснява се, че те ще са нужни в случай на нападение или катастрофа, пише Блиц.

Немската преса масово информира, че инициативата, подготвена от Министерството на вътрешните, работи с пълна сила. Припомня се, че тази стратегия за защита на населението на страната е била приета още през 2012 г. от парламентарна комисия. Защо точно сега започва изпълнението на тази инициатива, никой не казва!

Говорител на вътрешното министерство информира, че този планът за защита ще бъде обсъден в сряда, когато правителството заседава, след което ще бъде официално представен от министъра.

 

Запознати твърдят, че този план е описан на почти 70 страници и в тях не се споменава за предвидено нападение върху територията на Германия, който би налагал традиционните мерки за национална защита.

Все пак, като предпазна мярка, населението ще бъде задължено да бъде готово за екстремни събития, които могат да се окажат опасни за тяхното съществуване и не могат да бъдат изключени в бъдеще по категоричен начин.

 

В плана се споменава и за необходимостта от сигурна система за навременно предупреждение, по-ефективна структурна защита на сградите и по-мащабен капацитет на здравната система.

 

Настоява се сред приоритетите  да бъде и подкрепа от страна на населението за въоръжените сили. В началото на месец август тази година, министерството на отбраната категорично заяви, че Германия е "на кръстопътя на тероризма" и настоя за допълнителни обучения за взаимодействие с полицията в случай на реално мащабно въоръжено нападение

   

0 коментарa

Виж още