Папата смени позицията си относно бежанците!

Папата смени позицията си относно бежанците!

Папа Франциск, който преди време постоянно отправява призвиви Европа да отвори вратите си за бежанците, каза днес, че правителствата имат правото да правят предпазлива преценка на лимита си за прием с цел действителното интегриране на тези хора предаде Франс прес.

"Вярвам на теория, че не можем да затворим сърцето си за един бежанец. Правителствата трябва да бъдат много отворени да приемат кандидатите за убежище, но също така трябва и да направят преценки за своите възможности за прием, защото един бежанец не трябва само да се приема, но и да се интегрира", обясни папата пред медиите в самолета на връщане от визитата си в Швеция. Той е на мнение,че не е хуманно да се затварят вратите и сърцата пред бежанците  и в дългосрочен план за това се плаща политическа цена. Но също се плаща политическа цена и при непредпазливост в преценката, когато се приемат повече хора, отколкото може да се интегрират. Папата призна още,че всяка държава има собствен лимит за интеграция на бежанците.

"Най-лошият съветник на страните, които се опитват да затворят границите си, е страхът. Най-добрият съветник е предпазливостта", споделя мъдро Франциск.

   

0 коментарa

Виж още