Патриотична музика ще звучи в старозагорския градски транспорт

Патриотична музика ще звучи в старозагорския градски транспорт

Мероприятията, посветени на 139-та годишнина от Освобождението на България, в Стара Загора са многобройни. Впечатление прави ентусиазма на всички граждани да допринесат за честването на Националния празник.

По идея на община Стара Загора вече втора година на 3-то март във всички превозни среадства от градския транспорт ще звучат патриотични песни, които ще допринасят за празничното и патриотично настриение на всички, информира Дарикнюз.

Информационните табла на спирките пък ще предават поздрава на кмета на Община Стара Загора към всички граждани послучай Националния празник.

Отново във връзка със светлата годишнина бе и изключително интересната лекция, проведена днес днес. Тя бе изцяло посветена на освободителната Руско- турска война. Организатор на събитието бе Втора механизирана бригада. На събитието присъстваха новият областен управител проф. Веска Шошева, нейните заместници- Румяна Друмева и Димитър Драчев.

Тържеството бе открито с великолепното изпълнение на военният оркестър на Втора механизирана бригада. Въпросната лекция бе изнесена от преподавателя в ПУ“Паисий Хилендарски“ доц. д-р Петър Ненков. Присътващите се насладиха на изключително интересни и малко известни исторически факти, свързани с ключови моменти от Руско-турската война 1877-1878 г.

Припомняме, че във връзка с отбелязването на Националния празник на 3-ти март ще има ограничения и промени в движениято на превозните средства в отсечката Стара Загора- Габрово през Шипка. Нека всички, които планират да пътуват по този маршрут, да се запознаят своевременно с новата организация на движението.

   

0 коментарa

Виж още