Патриоти и Реформатори против възраждането на проекта АЕЦ „Белене”

Патриоти и Реформатори против възраждането на проекта АЕЦ „Белене”

    По време на дебати в Народното събрание, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че възобновяването на АЕЦ „Белене” е в ущърб на страната.

   Думите на Симеонов бяха подкрепени и от депутата от Реформаторския Блок Мартин Димитров. Той, в ролята си на председател на временната комисия за обследване на енергетиката, изрази възмущение, че никой не се е съобразил с доклада на оглавяваната от него комисия. По думите на Димитров, този доклад ясно показва, че България не се нуждае от подобен проект. Той обвини БСП и АБВ, че нарочно се опитват да възродят проекта и имало намеци, че ГЕРБ също става подвластна на катастрофалната идея за възраждане на АЕЦ-а. Депутатът от РБ изрази позиция, че България няма на кого да изнася електроенергия и няма нужда от такава за собствени нужди, което правело АЕЦ-а абсолютно ненужен. Димитров заплаши ГЕРБ, че сами ще си носят последствията, ако подкрепят АЕЦ „Белене”.

    Валери Симеонов изрази увереност, че обединената група от депутати на РБ и Патриотичния Фронт ще гласува твърдо против внесения от БСП законопроект за възобновяване строежа на АЕЦ „Белене”. Мартин Димитров увери, че с идеята на БСП се застрашава сигурността на държавата и нейната енергетика. По думите на депутата, проекта АЕЦ „Белене” е хвърлил на вятъра колосална сума пари на данъкоплатците, без да има каквато и да е нужда от него и виновниците за тази нелепост трябва да бъдат съдени. Позицията срещу възобновяване на проекта АЕЦ „Белене” е била съгласувана с лидерите на РБ Найден Зеленогорски и Радан Кънев, допълни Димитров.

 

 

Източник – www.novini.bg

   

0 коментарa

Виж още