Перата влиза в съда! Край на разследването за "свинските опашки"

Перата влиза в съда! Край на разследването за

Петър Низамов, по-познат под псевдонима Перата,  е на крачка от съдебен процес. Перата стана известен с това, че залови неколцина мигранти и завързва ръцете им със „свински опашки“.
Досъдебното производство срещу Низамов продължи цели 4 месеца и най-после въз основа на събраните доказателства приключва. Събраната по делото информация ще бъде предадена от разследващите престъплението на прокуратурата, за изготвяне на обвинителен акт срещу извършителят на деянието.
В позицията на държавното обвинение няма никаква промяна. Според прокуратурата на 10 април тази година, 31-годишният Петър Низамов е лишил противозаконно от свобода трима нелегални мигранти като им е завързал ръцете със „свински опашки”. Освен това вместо да ги предаде на местните власти, Низамов ги е насочил към южната ни граница с Турция.
Преди 6 години, Перата бе по-известен като близък на Рижите. Собственоръчно във фейсбук, той сподели клипа с „гражданския арест” на мигрантите, в следствие на което прокуратурата се самосезира. В записа не се виждат лицата на задържането, но става ясно, че Низамов не е сам, въпреки това по делото към момента не са привлечени други обвиняеми.
За случилото се е бил подложен на разпит и таен свидетел, за който се разбра, че е от близкото обкръжение на Перата. 
Адвокат Мартин Пеев от Варна, заяви, че са категорични, че от страна на Перата няма противоправно поведение. Доказателство за което е факта, че тримата мигранти бяха задържани като закононарушители и в последствие бяха осъдени. Заедно с бургаският си колега - Иван Стоянов, Пеев защитава правата на обвиняемият Низамов.
През месец април, Перата прекара 3 дни зад решетките. Още тогава прокуратурата поиска да му бъде наложена постоянна марка „задържане под стража”, но съдът определи обвиняемият да си остане вкъщи под домашен арест. 
Вече два пъти Низамов обжалва решението на съда с мотива, че при тези обстоятелства не може да работи и да се грижи за семейството си. Така едва на 20 юли, мярката му бе променена. Делото най-вероятно ще влезе в съдебна зала до края на тази година.

 

Източник: pik.bg
 

   

0 коментарa

Виж още