Петима бяха арестувани в Старозагорско за притежание на взривни вещества и огнестрелни оръжия

Петима бяха арестувани в Старозагорско за притежание на взривни вещества и огнестрелни оръжия

В област Стара Загора при специализирана спецакция ръководена от местната прокуратура, бяха задържани петима души.

 При извършената проверка, органите на реда са установили, че мъжете са участници в престъпна група и се занимават със съхранение и продажба на оръжия и взривни вещества. Двама от задържаните са служители в оръжеен завод, а един има наложена условна присъда.

По време на проведената снощи акция, разследващите лица са открили: 14 пистолета, 30 гилзи, 5 броя цеви, 36 пресовки, 6 пушки,  556 броя патрони, 30 гилзи и голямо количество взривно вещество - хексоген. На мястото са намерени още: 7 капсул - детонатори, 3 броя взриватели за гранатомет, 4 броя взриватели за гранати, както и още множество боеприпаси и оръжия.

Румяна Арнаудова - говорител на прокуратурата, съобщи, че престъпната групировка, активно се е занимавала с производството и продажбата на боеприпаси и огнестрелни оръжия.

На 2 декември, при специализирана съвместна акция на старозагорската ТСБОП, заедно със служители ОДМВР-Стара Загора и СОБТ – Стара Загора, полицейски служители от Пловдив, Хасково и Сливен, групировката е била разбита.

От МВР в града, поясняват, че е била извършена проверка на 7 обекта, от които общо са били иззети: 8  пушки, 5 цеви, 16 пистолета, 36 пресовки хексоген, 806 броя патрона, 30 броя гилзи, 7 броя пълнители и шест броя кутии съдържащи барут. На местопрестъплението са открити и иззети и 103 броя сигнални ракети, 2 броя бойни снаряда, 77 капсул-детонатори, един брой огнепроводен шнур, 242 капсули за възпламеняване, голямо количество взриватели за гранатомет.

Полицията е задържала по случаят петима мъже на възраст от 49 г. до 69 г. с инициали: Д.А. – 43 годишен, Т.Т. - 53 – годишен, Т.И. и Д.Б. и двамата на по 63 години и Д.М.- 69 – годишен. На петимата, от органите на реда е наложена мярка за задържане за 24 часа.

 

   

0 коментарa

Виж още