Петият по рейтинг български университет откри академичната си година!

Петият по рейтинг български университет откри академичната си година!

Днес, 12 септември, тържествено бе поставено началото на академичната учебна година в Тракийския университет. Висшето учебно заведение се нарежда на пето място по рейтинг сред водещите висши училища в страната.

На откриването присъстваха много граждани на Стара Загора, гости на града, академичното ръководствао на университета и студентите, информира stzagora.net.

Проф. Иван Въшин произнесе приветствено слово, в което изтъкна водещото място на университета и поздрави всички първокурсници за мъдрия избор да получат висшето си образование точно там.  До момента Тракиския университет е дал на страната повече от 100 000 специалисти, които се радват на отлична реализация.

Слово произнесе и и кмета на града Живко Тодоров. Той сърдечно пожела на всички студенти и преподаватели успешна година и не пропусна да припомни, че в цялата страна е известно високото ниво на придобитите знания и умения в университета на Стара Загора. Кметът изрази увереност, че тази тенденция ще продължи.

На тържественото откриване гост беше и заместник- министъра на земеделието и храните Свилен Костов, областният управител Георги Ранов и много други.

Тракийският университет е сред най- големите и авторитетни университети в страната. Той се разполага на площ от 100 000 кв.м и има 20 учебни корпуса. Прага на университета днес прекрачиха 1525 първокурсници, за чието обучение ще се грижат 670 високо квалифцирани преподаватели в 82 бакалавърси и магистърски профили и 92 докторски направления.

Освен невероятно добрата учебна база, университета предлага на своите студенти възможност да бъдат настанени в модерни общежития, които им предостатвят чудесни условия за ефективен студентски живот.

Трябва да споменем и за впечатленията на всички, за които лятото беше изпълнено с кандидатстудентски вълнения. Всичко от началното приемане на документите, провеждането на изпитите, класиранията, записването на новите студенти, настаняването в общежитията и всичко като организация от страна на университета беше на изключително високо ниво. Служителите, съвместно с по- големите студенти направиха мечтите на 1525 зрелостници реалност!

На добър час!

   

0 коментарa

Виж още