Петя Данкова представи първия си албум Sweet or Bitter

Петя Данкова представи първия си албум Sweet or Bitter

Албумът на певицата Петя Данкова е достъпен във всички дигитални платформи за разпространение на музика. Той носи името Sweet or Bitter и беше представен от талантливата млада изпълнителка - Петя и от музикантите, работили по новото звучене на парчета, на най-големия джаз фестивал у нас – „A to JazZ“, пред невероятната и изпълнена с еуфория публика на мащабното събитие. Певицата споделя, че няма по добро място от „A to JazZ“ за представянето на албума й, защото фестивала е най-подходящата сцена, която събира хиляди хора. С по-голямата част от тях имат близки музикални вкусове, а няма по-добра причина за това от безкрайната любов към музиката.

Албумът “Sweet or bitter” можеше да се закупи ексклузивно преди премиерата на фестивалния щанд и предизвика огромен интерес сред публиката.

В него са включени десет песни, три от тях са на български език. За да достигне до звученето, което отразява напълно музикалните й вдъхновение, Петя Данкова е работила в екип по всяко едно тях и то с едни от най-талантливите български музиканти - Божидар Василев - TromBobby (тромбон), Васил Вутев (барабани), Мирослав Иванов (китара) и Радослав Славчев Riverman (бас).

Междувременно само седмица след появата си на музикалния пазар, албумът й привлече международното внимание, той се завъртя из редица онлайн радиостанции, ориентирани към соул и аренби жанра.

Днес “Sweet or bitter” вече се радва и на интерес от чуждестранни диджеи, които отправят предложения за колаборация по ремиксите на някои от парчетата в албума.

Феновете на Петя от своя страна отличиха едноименния трак като свой фаворит. В момента тя подготвя видео към пилотния сингъл от албума. Очаква се клипът към него да се появи в началото на есента.

 

Източник: vesti.com

   

0 коментарa

Виж още