Плевнелиев: Нека се реши въпросът с 'не подкрепям никого' в бюлетината!

Плевнелиев: Нека се реши въпросът с 'не подкрепям никого' в бюлетината!

Президентът Росен Плевнелиев в интервюто си пред btv в предаването „Тази сутрин“ сподели, че извънредната нестабилност на страната не е в услуга на никой.

Президентът бе категоричен в думите си, че противоречията в коалицията са очевидни и те не трябва да се маскират и замазват, а да се решат. Той сподели, че искрено се надява емоциите да бъдат оставени на заден план и управляващите да се позоват на разума. Раздорите водят до нестабилност, а тя е в ущърб на народа.

Плевнелиев се надява, че няма да се наложи да прави трето служебно правителство. Да припомним, че по време на мандата му, се наложи да състави 2 служебни правителства.  

Президентът засегна и доста обсъждания проблем с опцията „Не подкрепям никого” в изборната бюлетина. Той бе категоричен, че съществува проблем. Не може един път бюлетината да са счита за легитимна, а после вотът да не се зачита. Затова Плевнелиев призова депутатите да се върнат на работа и час по- скоро да поправят грешката. Дори намекна, че ако не се вземе адекватно решение, ще сезира своевременно Конституционния съд.

Президентът препоръча всички политически партии да гледат на предстоящите избори като на избори за президент на Републиката, а не като на разместване в управленските редици. Това беше инспирирано от думите на Борисов, че ще подаде оставка, ако кандидатът на ГЕРБ не спечели изборите.

Явно започналото разцепление в редиците на управляващите е видимо за всички. Разприте започват да заприличват на махленски свади и това е изключително грозно. Свидетели сме и на това, че голяма част от депутатите решиха, че няма смисъл да ходят на работа, въпреки наложителните спешни промени и решения, които трябва да се взимат. Цялата държава се тресе от протести и нередности, а депутатите си гласуват един месец почивка. Та те се върнаха преди месец на работа!

Това е пренебрежение към народа и доказва за пореден път, че единственото важно за тези хора е да оползотворят всички привилегии. На които се радват, да си запазят постовете и всичко останало е на заден план. Само че забравят кой ги е пратил там и кой им плаща за екстрите. И днес е безкрайно актуален разказа на невероятния Алеко- "Пази боже сляпо да прогледа!" Ако още не сте го прочели, направете го! 

   

0 коментарa

Виж още