Победете безсънието с тези съвети!

Победете безсънието с тези съвети!

Проблемите със съня могат да развалят не само нощта ви, но и идния ден. На по-следващия ще се чувствате като парцал, а след няколко безсънни нощи ще се появят и по-сериозни здравословни и психични проблеми. Ако ви мъчи инсомния, животът ви може да се превърне в ад. Не и ако промените някои свои навици. Тази промяна ще ви помогне да заспивате по-лесно и да не се будите през нощта. Ето някои съвети за по-лесно заспиване:

Насрочете си краен час за лягане
Старайте се да спазвате това свое автоограничение. Това ще ви помогне да въведете ред в заспиването. Организмът ви ще привикне, че е време за сън по това време и ще започне да си го изисква. 

Подремвайте по правилния начин
Ако спите прекалено късно през деня, това може да ви попречи да заспите, когато му е времето. Затова наложете и час за дремки. Нека той да не надхвърля 3 часа следобед. За някои хора дори този час е прекалено късен.

Похапвайте разумно вечер
Някои храни могат да попречат на бързото заспиване. Тежките и калорични храни могат да ви накарат да се чувствате сънливи след преяждане, но пък после могат да създадат проблеми. Не прекалявайте с храненето вечер, особено в по-късните часове на денонощието. Похапването през нощта пък пречи още повече на съня. 

Отърсете се от лошите мисли
Стресът, който тревожните мисли нанасят на психиката, е много вреден за съня. Ето защо няма да можете да заспите, ако постоянно мислите за нещо лошо преди лягане. Вярно е, че трудно можем да изключим мозъка си, но трябва да опитаме.

Спрете кафето следобед
Следобедното кафе е много сладко и неустоимо, защото ни държи будни във време, в което имаме нужда от дрямка. То обаче вреди доста на заспиването вечерно време. Просто спрете с кафетата след 14 часа.Възползвайте се от магията на ароматите
Нищо не ви пречи да наситите спалнята си с приятни аромати, които имат свойството да успокояват и унасят.

Оставяйте телефона си в другата стая
Телефоните пречат да заспита спокойно. Все остава нещо непрегледано и преди да си легнем, започваме да светим с телефона и да ровим из социалните мрежи

   

0 коментарa

Виж още