ПОВТАРЯ ЛИ СЕ трагедията, но този път в МЮНХЕН?

ПОВТАРЯ ЛИ СЕ трагедията, но този път в МЮНХЕН?

Преди точно пет години на 22 юли 2011 г. в Норвегия се разигра кървава  трагедия , в която Андерш Брайвик - крайно десен активист жестоко уби 77 души. Осем от тях загинаха от бомбен взрив в Осло, а останалите, предимно младежи, той застреля на остров Утьой.
Случайност или не, тепърва полицаите ще разследват стрелбата в германския град Мюнхен.
Транспортните власти в града информираха, че всички транспортни услуги до мястото на инцидента са спрени.
Търговският център се намира в близост до Олимпийския стадион в града. Там палестинската групировка "Черен септември" отвлече 11 израелски спортисти и ги взе за заложници, а след това по време на Игрите през 1972 г. ги уби.
Томас де Мезиер -  министър на вътрешните работи на Германия, който по време на инцидента бе на път със съпругата и децата си за почивка в САЩ, своевременно е прекъснал пътуването си и се завръща на работното си място.  
Междувременно кабинетът на германския канцлер извънредно се събра, за да направи оценка на ситуацията в центъра на германската провинция Бавария, но Ангела Меркел не присъства на нея.
От полицията апелират гражданите да не публикуват снимки или видео записи с действията на органите на реда, защото по този начин помагат на извършителите на деянието което отне живота на 8 души. 
Жителите на Мюнхен използват #OffeneTür /или преведено на български #отворенаврата/ в социалните мрежи и предлагат безопасни места за престой за всеки, който е блокиран в града след стрелбата снощи. Така те информират хората къде могат да отидат.
Даниел Митов - външен министър на България, още снощи публикува съобщение в социалната мрежа „Фейсбук“, с което даде информация, че засега няма данни за пострадали българи на територията на германският град Мюнхен.
Премиерът Борисов също сподели късно снощи в профила си в мрежата, че е разговарял с Антоанета Байчева – консула на България в Мюнхен, която го е уверила, че постоянно поддържа връзка с официалните власти в Германия и към момента няма абсолютно никакви данни за пострадали български граждани в следствие на инцидента.
Преди дни във влак пътуващ за Бавария имаш нападение с брадва от 17-годишен мигрант, който нападна пътниците. Още тогава местните власти предупредиха, че са възможни още нападения.

   

0 коментарa

Виж още