Позор! Връхлитат ни редица таксиметрови измами!

Позор! Връхлитат ни редица таксиметрови измами!

Необявени тарифи, с имитация табели и устройства, които дискретно увеличават изминатия километраж.

Това са част от методите, с които непочтените таксиметрови шофьори лъжат клиентите си и се опитват да изкарват допълнително. 

Те бяха уличени в репортаж на bTV, чийто репортер под прикрите се е качил в немаркиран автомобил с подозрително разрешително

Курсът от столичното летище до хотел в центъра на града се оскъпява тройно, след като шофьорът открива, че при него ще пътува "чужденец". Щом се уверява, че "жертвата" му има доста пари, макар и не в евро, показа и автомобила си - цивилна кола, паркирала извън стоянката на такситата.За да докаже ''честността си'' си пред скептичния клиент, шофьорът показва документ - разписка с печат, с надпис на английски "София летище такси". 

По време на пътуването таксиджията оправдава липсата на задължителния жълт цвят на таксито си с лъжата, че работи за компания на самото летище. След превоза шофьорът дава бележка на е която написано и името му - Методи Митев, цената на курса - 30 лева, печат. 

При плащането той вижда екипа на телевизията и тръгва, без да разреши на репортера да слезе от колата.

Впоследствие екипи на автомобилната администрация и КАТ написватТаксиметровите акт на Митев и откарват колата на наказателен паркинг. 

На Методи Митев е наложена глоба от 1600 лв., а колата му ще остане на паркинга 6 месеца за негова сметка. 

Таксиметровите шофьори могат изкусно да усещат когато един клиент е по-мнителен и не прилагат манипулацията върху него. Те си подбират клиенти, като чужденци, или хора, които са от друго населено място и не познават маршрутите в града, или граждани, които са в по-весело, еуфорично настроение и тогава ''нападат'', обясняват от техническия надзор. 

   

0 коментарa

Виж още