Полицията в Стара Загора ще получи 13 чисто нови автомобила

Полицията в Стара Загора ще получи 13 чисто нови автомобила

Министърът на вътрешните работи, в оставка Румяна Бъчварова, заяви по време на работно съвещание, че Областната дирекция на МВР в град Стара Загора, ще се сдобие с 13 чисто нови полицейски автомобила.

Днес тя се срещна с ръководителите на ОДМВР в Града на липите, както и с всички началници на местните районни управления.

Посещението на г-жа Бъчварова, беше във връзка с обиколката в областните дирекции в цялата страната, а целта на визитата е провеждането на Национална операция за противодействие на престъпността.

Пред ръководството на ОДМВР, г-жа Бъчварова категорично заяви, че целта е полицейското участие в ежедневието на гражданите да стане по-активно. До края на настоящата година, работа към ОДМВР- Стара Загора ще започнат около 50 нови охранители.

Още през месец Февруари, новите 13 полицейски автомобила, ще бъдат доставени.

Старши комисар Николай Кирков, директор на старозагорското ОДМВР, съобщи, че абсолютно всички районни управления, разположени на територията на Старозагорска област, ще започнат изпълнението на специализиран  план срещу нарастващата битова престъпност.

За целта към този момент, броят на автопатрулите е драстично увеличен, освен това се извършват чести полицейски проверки на оказионите и заложните къщи в Града на липите. Стриктната работа е довела до задържането на 39 души, разкрити са укриващи се от закона 8 издирвани лица, образувани са 21 досъдебни производства,  а 77 оказиони и заложни къщи са подложени на проверки. 275 акта са издадени на гражданите, нарушили законите на Република България.

Г-жа Бъчварова получи подробна информация за най-характерните престъпления, както и за се криминогенната обстановка в цялата Старозагорска област.

 По думите на ст. комисар Кирков, телефонните измами все още остават предизвикателство за местната полиция, макар проведената мащабна кампания и въпреки разпечатаните и раздадени близо 10 хил. листовки. Измамите по телефона за съжаление продължават да съществуват. Директорът на местното управление, съобщи, че за разлика от 2015 г. през изминалата 2016 г. на територията на област Стара Загора е отчетено понижение на загиналите по пътищата.  

   

0 коментарa

Виж още