Полицията задържа двама афганистанци

Полицията задържа двама афганистанци

Двама мигранти са задържани вчера на паркинг след сигнал от граждани в Гурково, съобщиха от полицията. Мъжете били забелязани от охранителя на паркинг на частна фирма в подбалканското градче.

Най-вероятно са стигнали дотук, пътувайки тайно на някой от камионите. И двамата мигранти заявили, че са от Афганистан. Единият е непълнолетен, другият е на 23 години. Откарани са в разпределителния център Елхово.

Случаят от вчера е втори за по-малко от два месеца.

На 14 октомври по същия начин след сигнал на охранител на един от частните паркинги за тирове в Гурково, отново бяха заловени двама незаконно проникнали в страната бежанци.

Рано сутринта на 14 октомври, на паркинга влязъл тежкотоварен камион с турска регистрация, който идвал от Лесово. Под камиона, пазачът на обекта зърнал два боси крака. Първоначално, човекът решил, че си играят деца и се развикал да се махат. Оттам, обаче, се показали двама младежи на 21 и на 23 години. Те били боси и премръзнали. Двамта твърдели, че идват от Афганистан и са били през целия път върху резервната гума на ТИР-а от Лесово до Гурково. По този начин младежите са изминали 150 километра. Пазачът на паркинга подвънил на 112, а мигрантите били отведени в центъра в Елхово.

От полицията призовават шофьорите на тежкотоварните камиони да бъдат особено внимателни.

   

0 коментарa

Виж още