Помощ за полицията в Стара Загора в борбата с битовата престъпност

Помощ за полицията в Стара Загора в борбата с битовата престъпност

При последната си визита в Стара Загора, министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, информира, че в следващите няколко седмици в ОД на МВР в Стара Загора ще бъдат назначени 50 сътрудници по охраната. Тя се срещна с ръководството на местната дирекция в четвъртък следобяд, информира starozagorskinovini.com.

Основното, което е било обсъждано тогава е стартиралата операция за борба с битовата  престъпност на национално ниво.

Министърът в оставка зарадва служителите от Диркцията и с новината, че до дни ще получат 13 напълно нови и обуридвани служебни автомобили, които да съдействат за по- качествената дейност на полицаите от региона.

Директорът на ОД на МВР Стара Загора информира, че вече е направено необходимото за увеличаване броя на автопатрулните коли, правят се засилени проверки на заложните къщи и оказиони в региона, посетени са вече 77 такива обекта.

Направена бе равносметката за времето от стартирането на националната операция. Според ръководството в Старозагорски са задържани 39 човека, 8 издирван лица са установени, образувани са 21 досъдебни производства, същевремнно са изпратени 275 акта за всякакви нарушения.

Телефонните измами продължават да бъдат истинско предизвикателство за хората на закона. В региона са разпространени около 10 хиляди листовки през изминалите дни, с които се изостря вниманието на възрствните хора.

Преди дни в Казанлък само благодарение на сигна, който бил подаден от бдителен банков служител, полицията е успяла да задържи един от членоввете на престъпната група.

Това е жител на гр. Неделино, който е участвал в 4 измами като „муле“, при кето са откраднати 6 000 лв от хора на възраст от 83 до 86 години. В момента престъпникът е постоянна мярка за неотклонение и му е повдигнато ибвинение.

   

0 коментарa

Виж още