Поредна жестокост! Момичета унижиха своя съученичка, съблякоха я гола

Поредна жестокост! Момичета унижиха своя съученичка, съблякоха я гола

Страната ни бе потресена, от поредната жестока постъпка и гавра на непълнолетни момичета. Освен унижението и побоят, извършеният от момичетата акт на насилие срещу съученичката им е заснет и на видео, а по-късно споделен публично в социалната мрежа Фейсбук.

Клипът бе коментиран в една от националните телевизии от близките на пострадалото момиче, както и от училищния психолог Младен Владимиров.

На кадрите заснети с мобилния телефон на една от насилничките, ясно се вижда как  нападнатата шестокласничка е бита, блъскана и унижавана от другото момиче. Със заплашителен тон, едната от биячките ѝ заповядва да си свали гащите и сутиена и най-демонстративно я предупреждава, че заснетият видеоклип, ще бъде качен и публично споделен във Фейсбук.

Семейството на жертвата е в шок. При опит да бъде проведен разговор с бабата на тормозеното момиче, тя крие лицето си от камерата и през открехнатата врата на дома си, прошепва едва доловимо, не съвсем убедена в думите си, че внучката й е "горе-долу добре".

След което по-скоро оборвайки собствените си мисли, разказва, че шестокласничката очаквала с нетърпение 15-ти септември за да отиде на училище.

Родителите на тормозеното момиче, също не желаят да коментират инцидента и случилото се. Категорично отказват да покажат лицата си и коментират, че вече са подали жалба където е необходимо, в местното районно управление.

Според тях, медиите не биха могли да помогнат адекватно при разнищването на случаят, а точно обратното, разгласяването му би мотивирало насилничките да продължат да тормозят детето им и през учебната година.

Плашещ е факта, че момичета на тази възраст разрешават проблемите помежду си по такъв агресивен начин. По непотвърдена информация побоят е бил предизвикан от спор между шестокласничките, заради момче, с което пребитото момиче преспало, а той имал сексуална връзка и със съученичката ѝ. Така се разпалила враждата помежду им.

Съученик на униженото и пребитото момиче разказва, че това не е първият бой на който става свидетел и признава, че потърпевшата го „обидила на майка“, в отговор на което той качил позорният видеоклип във Фейсбук. Засрамен от постъпката си младежът сподели, че не веднъж е правил опит да ѝ помогне и да разговаря с нея.

Психолога Младен Владимиров, апелира към обществеността да обърне сериозно внимание и на думите които битата девойка казва по време на видеото, „отдолу нямам гащи“, това е не по-малко смущаващо от случилото се в последствие. Владимиров призовава родителите да се замислят, защо ученичка в шести клас носи сутиен оцветен в леопардови краски. Според психолога тормозът в никакъв случай не бива да бъде пренебрегван от възрастните, а веднага да бъдат предприемани съответните мерки за неговото туширане и овладяване, в противен случай рискуваме да станем свидетели на подобни казуси.

„Ние възрастните вероятно не сме авторитети за тези деца“, казва още той и като възрастни наш дълг е да помагаме на децата, когато имат нужда от подкрепата ни.

   

0 коментарa

Виж още