Поредно българско село проплака от мигрантските свади!

Поредно българско село проплака от мигрантските свади!

Местните с ужас разказват, че за пакистанците било ежедневие да се разхождат с ножове в бежанския център в Пъстрогор.

В транзитния център за временно настаняване на бежанци край свиленградското село Пъстрогор възникнала свада между трима пакистанци, в следствие на която те въртяха ножове и се биха. Според наблюдатели на случилото се, боят избухнал заради личностна вражда между двама от обитателите на центъра, пише blitz.bg.

Първоначално мъжете започнали да се обиждат и да се блъскат, но в последствие заяждането им прераснало в бой с ножове. Чашата преляла, когато единият от биячите залял другия с кофа с вода. Залятият и станал за посмешище пакистанец се вбесил, извадил нож и подгонил мъжа с кофата.

Приятел на провокатора също извадил личният си нож и тръгнал да го защитава. Между тримата мъже настанало кърваво меле, за щастие охраната на център за временно настаняване на бежанци ги видяла, намесила се и бързо овладяла ситуацията.

Охранителите успели да обезоръжат беснеещите чужденци, разтървали ги и ги усмирили. Макар след боят с ножове и тримата мигранти да били окървавени, за щастие раните им били порезни и повърхностни, нямали сериозни наранявания. Междувременно на мястото на инцидента пристигнали и полицаи от РПУ – Свиленград, както и медицински екип на Бърза помощ. На място лекарите са обработили повърхностните наранявания на тримата пакистанци и са взели решение, че не е необходимо някой от побойниците да бъде настаняван в болница и да бъде откаран от центъра.

Полицаите са отвели тримата размирници в следственият арест за да бъдат подробно разпитани.До дни предстои мъжете да бъдат преместени в център за мигранти от затворен тип, като се предполага, че най-вероятно ще бъдат откарани в изолаторът за нелегални мигранти в Любимец.

За по-малко от две седмици, това вече е втори инцидент, в който са замесени агресивни чужденци в центъра за бежанци в Хасковско. В град Харманли на 28 август на плаца на лагера стана масова безредица, в която 800 сирийци и афганистанци се биха, отново имаше намеса на полицията.

 

   

0 коментарa

Виж още