Последни зловещи статистики след преврата в Турция!

Последни зловещи статистики след преврата в Турция!

Международните телеграфни агенции предават, че броят на убитите и ранените непрекъснато расте. За момента се съобщава за най- малко 90 убити и повече от 1500 арестувани по време на опита за военен преврат в Турция.

Да припомним, че в Турция бе извършен опит за военен преврат, висши военни опитаха да завземат управлението на страната. За стрелби се съобщава в столицата на Турция, Анкара и в Истанбул. До момент официално жертвите на събитията са 90, 1154 са ранените при сблъсъците, а повече от 1500 военнослужещи са арестувани с обвинение за участие в преврата, информира mirror.co.uk.

Според последните публични изявления на  Ердоган, че опита за преврат е потушен, но напрежението в страната продължават да е доста високо.

Събитията в света не ни дават възможност да осмислим какво се случва край нас. 14.07.2016 беше почернен от кървавия атентат в Ница. Ден след това ни връхлетя новината за опита за военен преврат в Турция! Какво се случва и как ще се развият по- нататък събитията, предстои да разберем!

   

0 коментарa

Виж още