Потребители съдят Apple

Потребители съдят Apple

Трима американци са завели дело срещу Apple, в което недоволни от компанията подари това,че не махнала конструктивен дефект в iPhone 6 и iPhone 6 Plus, съобщава изданието Mac Rumors. Според ищците компанията е насясно с дефекта от много време, но въпреки това не желае да поправи телефони, които са били рзвалени заради него.

"Apple от много време знае за дефекта. Въпреки това тя редовно отказва да поправи телефони безплатно, когато дефектът се прояви. Много други притежатели на iPhone са комуникирали със служители на Apple и са искали проблемът да бъде отстранен гаранционно. Apple обаче не го е правила или е отказвала да го направи",гласи писменатае  жалба до съда.

Според потребителите подобно поведение на компанията усложнява ситуацията. Те мислят, че са понесли щети поради решенията на Apple и желаят нужното обезщетение. Тя включва издаване на заповед, която да принуди Apple да поправи безплатно всички пострадали от дефекта телефони, както и да удължи техните гаранции с разумен срок. Желае се и неуточнена за момента финансова компенсация.

Според онлайн изданието iFixit, дефектът е допъл пърноначално със сива мигаща линия в горната част на екрана. А после дисплеят отказва да реагира на допир. Причината е зле запоени чипове за контролера на сензорния екран, които с времето започват да губят контакт, твърди iFixit.

За момента Apple не е коментирала обвинението публично. Оплакванията на потребителите обаче казват че в магазините на компанията им е било казано, че тя не признава това за фабричен дефект и не се покрива от гаранцията.

   

0 коментарa

Виж още