Потребител в мрежата: Кой ни снема отпечатъците, след като депутатите са в оставка?

Потребител в мрежата: Кой ни снема отпечатъците, след като депутатите са в оставка?

Потребител в социалната мрежа се натъкна на грубо нарушение в изземането на пръстовите отпечатъци. Несъответствие в имената на членове на надзорния съвет на НЗОК, това установи проверка направена от лицето Darinka Kirova, след като подава молба за достъп до обществена информация.  Според съдържанието в публикуваните документи, лица, които присъстват документално в съвета, към настоящия момент са напуснали или са в оставка.

Неясен остава въпросът дали има новоназначени личности на тяхно място и кои от посочените лица са упълномощени за съхранението на тази поверителна информация. По информацията, посочена в документа, също е уточнено, че биометричните данни са съхранени в специален сървър. Ала след установеното нарушение от Кирова, потребители се съмняват дали не се използват за други цели.  

Ето какво написа още Даринка Кирова, публикуваме без намеса:

„След изборите - предоставената ми от НЗОК информация за достъп до обществена информация. Четете имената и кажете, - кого сте упълномощили нотариално да ви представлява от тези 9 човека за пръстовите си отпечатъци. Току що го получих срещу заплащане и подпис, но това не им пречи, лично на мен - да не ми се предостави информация за мен самата :)

Така, ще е и за вас. След като изчетете ,предлагам да обсъдим начин за искане на обявяване нищожност на Решението, още повече, че тези,които са го решили, вече не са в този Надзорен съвет ?????Днес някой подаде оставка ! Е - предоставям ви 3 странички за четене. И след като се дава кредит на доверие на Радев и Нинова-, след като всички знаят какво е законно и какво не - трябва да има начин - отпечатъците да отпаднат. Днес продължаваха да вземат .....“

Потребители твърдят, че към настоящият момент снемането на отпечатъци без реално, работещо министерство е противозаконно и заплашват да потърсят правата си на по-висока инстанция.

Припомняме, че решението за снемане на биометрични данни бе по предложение на министъра на здравеопазването- Петър Москов и бе изцяло подкрепено от кабинета Борисов. След като се разбра, че то ще бъде прието от министерски съвет и ще влезе в сила, без право на отказ от страна на болните, болници и пациенти излязоха на масови протести. Въпреки това почти насилствено здравната реформа бе въведена и до момента болниците са принудени да снемат биометрични данни от пациенти.

   

0 коментарa

Виж още