Потребител в мрежата: Лекарско невежество на частници убиха съпруга ми! Искаха ми...

Потребител в мрежата: Лекарско невежество на частници убиха съпруга ми! Искаха ми...

Преди дни медиите бяха разтърсени от новината за нещастието на българско смейство и наглостта на здравеопазването ни. Всичко това, въпреки многобройните искания на медици за по-високо заплащане. 
Припомняме, че преди дни екипи на Бърза помощ протестираха с искане за по-високо заплащане. 

Преди седмица, потребителят Катя Стоянова, разказа случаят на нейното семейство в социалната мрежа. Според информацията публикувана от потребителя, става въпрос за частна болница, която след смъртта на съпруга ѝ, имала наглостта да се обади за препоръка. В момента тече разследване по изясняване на обствоятелствата около смъртта на мъжа, причина, поради която Стоянова отказва да даде повече информация относно името на болницата, както и лекуващите лекари.  

Днес в социалната мрежа, Катя Стоянова публикува още любопитни факти около смъртта на съпруга си. В споделеният текст, тя посочва серия от грешки на медицински лица, които са и причината за внезапната смърт на нейния съпруг. 

По данни на жената, първоначалните сипмтоми ясно са показвали инсулт, което наложило и незабавното извикване на Бърза помощ. Според госпожата на място от екипът била поставена противоалергична инжекция на пациента, без реални сведения за алергия или алергичен шок.

След заминаването на лекарския екип, обаче, съпругът ѝ получава втори инсулт, което налага повторното извикване на екипа на Бърза помощ. Откаран незабавно в болница, мъжът получава диагноза "спи лошо" от дежурния лекар. Той дори попитал дали пациентът иска да си остане у дома, или предпочита да бъде хоспитализиран, пише с възмущение Стоянова. След редица увещания, тя успява да убеди съпруга си да постъпи в болница, но несъгласна с лекаря поставил първоначалната диагноза и лекарския екип, пристигнал на място, Стоянова настоява хоспитализирането да бъде извършено в частна болница. 

Ставане от болничното легло в частната болница, обаче, става причина за трети мозъчен инсулт. Липсата на специалист на смяна в отделението, довежда до изпадането на пациента в кома. А едва няколко дни след случая, той умира. 

В публикуваната история, Стоянова допълва, че дни, след като мъжът ѝ починал, от болницата ѝ се обадили за препоръка. 


Цялата история относно ужасния инцидент, можете да прочетете публикуван без редакторска намеса: 

Катя Стоянова:

Смъртоносно и престъпно невежество! При ясни симптоми на мозъчен инсулт при съпруга ми с припадък, деформация на устата, болка и изтръпване в лявата ръка, забавени реакции и затруднено дишане и незабавно извикан екип на Бърза помощ му бе поставена инжекция против алергичен шок - урбазон и фурантрил, без никакви симптоми на алергия. Екипът си замина, а съпругът ми получи втора такава криза. Повикахме отново екип на Бърза помощ, бяха същите. Помолих незабавно да бъде отведен в шокова зала, той обаче бе заведен в спешен кабинет, където докторът му поставя диагноза "Спи лошо" и вместо да придвижи незабавно нещата към хоспитализиране и лечение, пита съпруга ми вкъщи ли иска да се лекува или ще остане за малко в болницата. След като не го запознава с действителното му състояние и го демотивира за постъпване в болница му изписва таблетки, които се оказа, че смущават съня, като го изпраща да си отива у дома. Половин час по - късно, по мое настояване съпругът ми се съгласи да му бъдат направени скенер и други изследвания в частна болница, след което беше хоспитализиран. На следващия ден, единствената диагноза с която е запознат е повишена кръвна захар - 22.2, очевидно поради шока, който е преживял по време на двете кризи, защото той никога не е имал проблеми с кръвната захар. Под зоркия "контрол" на дежурната сестра два пъти е напускал болничната стая, за да се разхожда за по 5 минути навън, при положение, че това е било абсолютно противопоказно за състоянието в което се намира. След втората разходка получава трети инсулт, но цял ден няма дежурен лекар в отделението. Едва на третия ден след хоспитализацията лекар ми съобщава, че съпругът ми е с мозъчен инсулт и го "лекуват". Два дни след това той изпадна в кома и на петия ден от комата почина. Поради престъпно забавяне на лечението от страна на докторите от Бърза помощ и спешен кабинет и докторите в частната болница. В болницата, в която почина решиха, че могат до край да се изгаврят, като калкулираха, че от постъпването си до последния ден съпругът ми е бил в реанимация, а не 4 дни в неврологично отделение и ни поискаха 800лв, за престой в реанимация. След намесата на мой познат получих извинение не заради това, че поради лекарска небрежност съпругът ми е починал, а заради това, че е станала грешка и е трябвало да платя 180лв., а не 800, а собственикът на болницата ми опрощавал дължимата сума, като че ли мен ме интересува това обстоятелство при причинената огромна загуба на моя прекрасен и незаменим съпруг. Седмица след кончината на съпруга ми го потърсиха, за да го попитат дали е бил доволен от услугите в болницата в Бургас, в която почина.
---------------------------------------------------

Според академик Иван Миланов, лечението на инсулта може да е ефективно при следния план за действие. До 10 мин. Трябва да се направи адекватна оценка на състоянието на пациента, до 25 мин. – да се направи компютърна томография, до 45-мин. – да се разчетат резултатите, и до 60 мин. – да се приложи животоспасяващия медикамент. „Едва 20% от тях се прибират у дома, където продължават с лечението си”, информира проф. Параскева Стаменова, зам.-шеф на болница „Свери Наум” в София. По думите ѝ на всеки 30 минути по един пациент с инсулт умира или става инвалид, само защото не е попаднал на правилния лекар в правилната болница. А при тази диагноза от особена важност е бързината, с която се реагира.", пише още съпругата на потърпевшия. 

Това не е първият случай на лекарска небрежност на частна болница и дежурен екип пристигнал на място. Само преди няколко дни в мрежата бе публикуван случай на жена, станала свидетелка на реалното убийство от дежурен екип, пристигнал на място, на случаен човек, получил инфаркт. 

Няколко седмици по-рано, пристигнаха сведения от майка, чието дете било убито от лекарска немърливост, отново в частно заведение. 

 

   

0 коментарa

Виж още