ПОТРЕСАВАЩО!!! Българските войници се возят в автобуси-гробници (СНИМКИ)

ПОТРЕСАВАЩО!!! Българските войници се возят в автобуси-гробници (СНИМКИ)

Армията на страната ни използва автобуси марка „Чавдар“, произведени през втората половина на миналият век и по-конкретно през 70-те години.

Българската армия се придвижва с автобуси-гробници. Като достойни пазители на България, смирени войниците ни нито веднъж до този момент не надигнали глас за безобразните условия в които са поставени.

На патриотичния събор на Петрова нива, където в събота вечерта бе почетена 113-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, присъстващите са станали свидетели на потресаваща гледка, а именно на раздрънканите и едвам движещи се автобуси.

Няколко стари и ръждясали автобуса от култовата за времето на комунизма марка „Чавдар“ се дотътриха в 18 часа, в историческата местност за да присъстват на събитието. За всеки движещ се зад тях шофьор возилата се оказаха огромен скърцаш и пушещ кошмар, бълващ кълба черен дим. От страни изглеждаше, че автобусите всеки момент ще издадат багажа и ще се разпаднат.

Произвеждани някога в родният Ботевград, рейсовете, очевидно изнемогваха след преминаването на асфалтирания горски път от около десет километра.

След димящата олелия пред шашнатите погледи хилядната тълпа от родолюбци от автобусите слязоха 150-ина български войници.

На входа на Петрова нива – срещу автобусите на българите от всички краища на страната шофьорите паркираха грохналите и разнебитени старовремски возила. Голяма част от рейсовете, с които нашенци от цялата страна бяха пристигнали на паметното място, повечето макар и на солидна възраст, бяха значително по-модерни, оборудвани с климатик и доста комфортна визия. И най-вече - далеч по-сигурни от „Чавдар“-ите.

Българската армия, използва автобуси „Чавдар“, произведени през втората половина на 70-те години.  Т.е. - почти 40-годишни гробници. С просто око се вижда, че състоянието на возилата от миналия век е плачевно – ламарините на автобусите са изгнили и е цяло чудо как все още се движат, а още по-невероятно и за съжаление адски тъжно е, че с тяхна помощ се предвижват войниците бранещи и пазещи България.

Според запознати състоянието на целия автопарк на българската армия е в подобно окаяно състояние.

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още