ПОТРЕСАВАЩО!!! Далаверите на Фонда за лечение на деца - разобличени от Москов

ПОТРЕСАВАЩО!!! Далаверите на Фонда за лечение на деца - разобличени от Москов

Здравният министър разкри, че е отстраненото ръководство, което е плащало пари на болници, без реално да праща пациенти за лечение.

На последното заседание на правителството, министърът на здравеопазването Петър Москов  коментира случаят с фонда за лечение на деца и обясни, че фонда е плащал на чуждестранни болници, без да е пращал пациенти за лечение в тях, съобщиха от blitz.bg.

На 24 август /сряда/ Министерски съвет прие нов Правилник за функционирането на Фонда за лечение на деца в чужбина. Пре изминалата седмица от френски и германски болници са заявили, че преведените от миналата година до 50 хиляди евро за лечение на конкретен пациент са усвоени, но детето имащо нужда от лечение го няма. От чуждестранните болници задават конкретен въпрос към Москов: „, ще си взимате ли парите, или ние нещо да ги правим?“. Министърът допълни, че това очевидно е начин да се покаже, че този фонд включително към днешна дата не работи.

Преди ръководството на Фонда за лечение на деца да бъде променено, там не е функционирала деловодна система, а „начинът, по който постъпва, кога постъпва, какъв е редът, каква е последователността му за приемане за лечение – всичко това лека полека се промени и се надявам, че резултатите започват да стават видими”, коментира още министър Москов. Според него от тук насетне заявленията за лечение, които родителите на болни деца подават в фонда, за да им бъдат отпуснати средства в рамките на не повече от 10 дни, ще се разглеждат от Обществения съвет на фонда.

На 20 април тази година, след акция на ГДБОП ръководството на Фонда за лечение на деца бе арестувано, а по-късно лично от здравния министър Петър Москов, бе извършена смяна на ръководителите му.

   

0 коментарa

Виж още