ПОХВАЛНО!!! Наш ученик стана световен шампион на най-голямото състезание по ...

ПОХВАЛНО!!! Наш ученик стана световен шампион на най-голямото състезание по ...

Ученикът Георги Бошев е спечелил сред конкуренция с 400 000 участници от повече от 130 държави от целия свят.

Георги Бошев е дванадесетокласник от град Бургас и до тази година учи в средното училище  "Гео Милев. На световното състезание за ученици Microsoft Office World Wide Championship 2016, което ежегодно се провежда в Орландо, Флорида, младежа е постигнал най-високият възможен резултат. Освен него, още четирима наши ученици са взели участие в състезанието в рамките на проекта "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ", реализиран от Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (FEBA Alumni) с финансовата подкрепа на Microsoft.

Щастлив от победата Георги Бошев сподели, че е доволен о постижението си. И занапред той ще продължава да изучава технологии, макар основните му интереси да са в областта на медицината. Бошев взема участие във всички в свързани с технологиите мероприятия, организирани от училището.

Учителката по информационни технологии на Георги Бошев, Димитрина Тодорова отбеляза, че през последните три години той се е подготвял изключително сериозно за участието си в световните финали, в рамките на проекта CareerIT, заедно с преподаватели от Софийския университет.

Тодорова се надява, неговият успех да мотивира колегите от гилдията  и те да работят по-активно с учениците си. Така всички ще постигнат още по-добри резултати.

Нейният възпитаник е доказателство, че с много труд, постоянство и упоритост няма невъзможни неща.

Преподавателят в Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и ръководител на проекта Microsoft YouthSpark Кариера в ИТ, Николай Нетов, разказа, че успехът на Бошев е резултат от четиригодишната им работа по проекта.

Microsoft YouthSpark представлява глобална инициатива на "Майкрософт", чиято основна цел е да осигури достъп на всички младежи до изучаване на компютърни науки и по този начин им помага да постигнат повече за себе си, семействата и общността си.

Иновативната програма дава възможност за развитие на повече от 300 милиона младежи по целия свят.

 

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още