Почти 8000 са учениците в Община Казанлък тази година

Почти 8000 са учениците в Община Казанлък тази година

Кметът на Казанлък, Галина Стоянова, направи уникален жест и лично приветства учащите от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм и на СУ „Екзарх Антим I“ в столицата на розите.

Тя поздрави всички в преподаватели и ученици в гимназията с началото на новата учебна година, споделяйки, че като учител, тя също е много развълнувана от новото начало. Г-жа Стоянова не пропусна да подчертае високото образователно ниво на гимназията, която има 51-годишна история, както и необходимостта туризма да стане приоритет в развитието на Общината. Галина Стоянова информира всички за двата бъдещи огромни спа проекта, които ще се нуждаят от отлични специалисти за доброто икономическо развитие на региона. Накрая дойде и пожеланието всички взаимно да си помагат за общото благо.

Сред придобивките на гимназията се оказа чисто нов микробус, получен по европейски проект, предназначен да улесни обучението на бъдещите екскурзоводи, специалисти по кетъринг и икономисти.

Радиана Стефанова определи реформата в българското образование и новия училищен закон като едно ново начало. Посъветва учителите да съумеят  да открият таланта на всеки ученик и да го развиват максимално. Г-жа Стефанова поздрави първокласниците в най- предпочитаното училище в цялата област Стара Загора, с максимален прием и пожела на всички да не забравят мечтите си, да ги реализират с помощта на съвременните и иновативни учебни зали. Беше споменат и най-големия проект на Общината за догодина – мерки за енергийна ефективност за СУ „Екзарх Антим I“, струващ 1 300 000 лв.

Ремонта на учебната сграда представен като едно от мащабните предизвикателства, но все пак най-голямото предизвикателство е да се даде шанс на всички деца да учат и да се развиват.

За пръв път община Казанлък съумява да приветства  на място, до училищните порти, почти 700 първолаци и всички останали ученици от всички селища на територията на Общината.

 

   

0 коментарa

Виж още