През есента Мик Джагър пристига в София

През есента Мик Джагър пристига в София

През есента на 2016 г. се очаква десетки музикални и филмови звезди от цял свят да дойдат на посещение в България. Каузата която ще събере световните звезди е организацията на благотворителен концерт, средствата от който ще бъдат дарени за подкрепа на децата, жертви на войната и агресията по света.
Голямото събитие ще се състои на стадион „Васил Левски” в столицата, а датата която организаторите са избрали е 1 октомври. На сцената в София ще можем да гледаме изпълненията за звездите от световният музикален елит. Музикалният директор и продуцент на ООН - Робин ди Маджио съобщава, че Мик Джагър е първият който вече е потвърдил участието си. Маджио обясни, че към момента са проведени  разговори и с други световно известни звезди, като: Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк, Род Стюарт, Слаш, както и Джони Деп. Според музикалният директор, звездите ще пристигнат в София на драго сърце, защото за тях България и най-вече столицата ни, е уникално и високо енергийно място и няма да пропуснат шанса да погостуват в държавата ни, а още повече ги привлича благородната кауза с която е обвързано посещението им.
Идеята на организаторите на събитието е всички изпълнители да вземат участие в изпълнението на обща песен, по музика на българският пианист и композитор Константин Цеков и чиито запис да бъде направен не къде да де, а в прочутото студио "Аби Роуд", по известно сред запознатите под името EMI Studios. 
Концертът ще бъде излъчван на екраните в над 50 държави по целият свят, а събраните средства ще бъдат дарени на Червения кръст и полумесец. Някой от звездните изпълнители ще се включат със собствени средства в каузата.
Подобен тип благотворителност датира от миналият век и по-точно от 1985 г., когато Мик Джагър и още десетки популярни изпълнители взеха участие в концерт, чийто мотив беше да се осигури по-добър живот на гладуващите деца в Африка.
 

   

0 коментарa

Виж още