През ноември ще се радваме на циганско лято!

През ноември ще се радваме на циганско лято!

Ще се радваме на циганско ляято в края на октомври и началото на ноември. След 28 октомври този месец максималните температури ще се покачат до 17-20 градуса и ще бъде слънчево, спокойно и без превалявания, сочат прогнозите на синоптиците.

Поради сблъсъка на два циклона, идващи от Русия и Гърция, през първите дни на тази седмица ще се наблюдава студено време и обилни валежи - между 40 и 50 л/кв.м в различните части на страната. 

Най-много валежи ще има в Югозападна България. Температурите ще са средно с 5 градуса по-ниски от нормалните за това време на годината. Ще бъде слънчево  в края на седмицата, но ще се задържи само до неделя, когато отново ще има превалявания.

Зимата тази година ще е топла и суха, информират още прогнозите.Времето ще е меко, през  декември и януари ще има малко сняг и нивата на язовирите ще спаднат. Очаква се топла зима, каквато у нас не е имало от 1995-а.

Магнитни бури ще има във вторник, сочат  прогнозите. Смущенията на магнитосферата са стартирали тази нощ и ще продължат до утре. После обстановката отново ще бъде спокойно за кратко до 23 и 24 октомври, когато се наблюдават нови магнитни бури.

 Явления,които наближават ще са слаби, но въпреки това ще се усетят от по-уязвимите хора. Специалистите информират, че някои хора може да се чувстват раздразнителни, нервни и да се оплакват от мигрена..

 

   

0 коментарa

Виж още