През 2016 България се надява на рекордна туристическа година

През 2016 България се надява на рекордна туристическа година

Туризмът в страната ни генерира 13% от икономическото производство и привлече 3,1 млн. туристи през първите 6 месеца.

България се надява на рекорден летен туристически сезон, благодарение на сигурността и разумните цени.

Николина Ангелкова министърът на туризма, заяви в София, че след политическите промени от 1990 г. до момента, към днешна дата сме имали най-добрите шест месеца.

Основната причина за това е увеличението на германските туристи, които само през месец юни са били повече от 120 000, това представлява увеличение от 65 % в сравнение със същия месец на 2015 г.

В свой анализ по темата Deutsche Presse-Agentur GmbH (DPA), съобщава, че за миналата година в България са дошли около 825 000 туристи от Германия.

Бургаският залив е една от най-предпочитаните дестинации за чуждестранните гости. Районът е особено популярен сред младите хора и дори се правят сравнения с курорта Ибиса. Слънчев бряг примамва младежите с нощните клубове и дискотеки, предлагащи евтини за стандартите на ЕС алкохолни напитки.

Руските туристи също заемат важно място в българският туризъм и ежегодно посещават страната ни. Министър Ангелокова с радост съобщи, че сме си върнали руските туристи, само през месец май тази година, броят на руснаците посетили страната ни се е увеличил с близо една пета в сравнение с предходния месец.

Зад ръста на туристите избрали родината ни за своята лятна почивка, вероятно стоят политически причини. Възникналото напрежение между Москва и Анкара, както и самолетът който се разби над Синай на път за Египет отказаха доста от руските граждани от тези предпочитани иначе дестинации.

„Надявам се, че ще продължаваме с това темпо, така че да можем да постигнем най-успешната година за българския туризъм от падането на комунизма", каза министър Ангелкова.

През изминалата година България е привлякла около 7,1 милиона чуждестранни туристи, което представлява по около един турист на глава от населението.

Секторът е изключително важен фактор за икономиката на страната ни. Според експертите туризмът генерира 13% от икономическото производство у нас.

 

Източник: investor.bg

   

0 коментарa

Виж още