Премиерът Борисов: Ще продължим да подкрепяме общините!

Премиерът Борисов: Ще продължим да подкрепяме общините!

В хазната на България има преизпълнение на приходите, благодарение на тези средства ще правителството ще продължи да подкрепя общините в страната, заяви премиерът Борисов на среща с кметове на общини от Шуменско, Търговищко и Разградско която се състоя в областната управа в Шумен, пише БТА.

 На срещата присъстваха още Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи, както и кметовете на градовете Айтос и Казанлък. Във връзка с отпуснатите суми възлизащи на милиони левове от правителството за инфраструктурни обекти на общините у нас, Борисов коментира, че неговата основна цел е  в България в бъдеще да няма населено място без водоснабдяване, във всяко едно населено място в страната да се прави по нещо и хората да живеят по-добре. Премиерът допълни, че без значение чии политически привърженици са хората, само месец преди изборите от неговата партия преброяват своите конкуренти, а през останалото време всеки от има дълг към обществото да прави така, че хората от неговото населено място да се чувстват по-добре и да живеят по-спокойно. Премиерът посочи, че не случайно и колегите му от другите партии са подкрепили ГЕРБ в това отношение, защото ако нямаше звена за борба с контрабандата, е нямало да има и ресурс от който в момента да бъдат давани тези субсидии.
Борисов коментира също, че се е постарал да спази всички поети ангажименти към съответните кметове, отпуснатите средства са извън европрограмите и грантови схеми, за да може хората да усетят, "че когато говорим, че събираме повече, това не е самоцел". Според премиера, ако продължават да се събират повече приходи в бюджета, ще може да се помогне повече, тъй като ще бъдат събрани повече средства.
Любомир Христов - кмет на Шумен благодари правителството за отпуснатите средства за изграждане на многофункционална спортна зала в града. "Може би от 25 години в Шумен не са влизали 8 млн.лв. от държавата; надяваме се, че и занапред ще получаваме подобни средства", допълни кмета на град Шумен.

 

Източник: БТА

   

0 коментарa

Виж още