Премиерът Сергей Станишев договори с президента на Азербайджан Илхам Алиев доставката на 1 млрд. куб. м природен газ годишно.

Премиерът Сергей Станишев договори с президента на Азербайджан Илхам Алиев  доставката на 1 млрд. куб. м природен газ годишно.

Премиерът Сергей Станишев договори с президента на Азербайджан Илхам Алиев през следващата седмица газовите компании на двете държави да започнат преговори за доставката на 1 млрд. куб. м природен газ годишно, обяви правителственият пресцентър. Разговорите между „Булгаргаз” и SOCAR започват след седмица, съобщи министър-председателят. На работната им среща в Будапеща азербайджанският държавен глава е потвърдил, че през 2010 г. страната му ще разполага с допълнителни количества природен газ. Това е много полезно за нас от гледна точка на диверсификацията на доставките, по която работим от доста години, каза премиерът. Двамата са обсъдили и развитието на „Набуко”. „Без съмнение отминалата газова криза дава нов политически тласък на проекта и неговата реализация ще спомогне за отстраняване на много от досега съществуващите пречки. Ние винаги сме настоявали това да бъде един от важните общоевропейски енергийни проекти”, каза министър-председателят.

   

0 коментарa

Виж още