Приемат заявления за помощ за намаляване на производството на краве мляко

Приемат заявления за помощ за намаляване на производството на краве мляко

От 12 септември 2016 г. (понеделник) започва прием на мярката за помощ за намаляване на произвеждането на краве мляко. Мярката е част от допълнителния пакет на Европейската комисия, с който се отпуска помощ от 150 млн. евро за всички производители на краве мляко, които вземат решение доброволно да намалят доставките си към първи купувачи за период от 3 месеца. Помощта в размер на 0,14 евро/кг се изгражда въз основа на разликата в доставените количествата през референтния период и този на прилагане на мярката, съобщиха от МЗХ.

Средствата се отделят на произвеждащи лица, които ще обявят намаляване на доставките с най-малко 1 500 кг за тримесечния период на намаляване на производството. Друго изисквание е да са активни доставчици към първи купувачи през юли 2016 г., за което да представят документ за доставки. Всеки производител ще има възможност да подаде само едно заявление по цялата мярка.

Приемът на заявления ще свърши на 21 септември. На държавите-членки се дават 3 работни дни след приключване на приема да обработят нужните заявленията и на 26 септември да уведомят ЕК за заявленията и количествата, поети като ангажимент за намаляване на доставките на краве мляко от производителите през тримесечния период.

В заявлението за участие в мярката кандидатите трябва да посочат общото количество краве мляко, доставено на първите купувачи през референтния период, както и количеството за, което имат план да бъде доставено в периода на намаляване на производството. Планираното количество на намаляване на доставките на краве мляко, за което се желае помощ, не трябва да бъде по-малко от 1500 кг.

Към заявлението трябва да бъдат поставени и документи, които доказват че кандидатът е производител на мляко, който е доставял такова на първи купувачи през юли 2016 г.

   

0 коментарa

Виж още