Принц Чарз бил крайно изплашен! Вижте защо!

Принц Чарз бил крайно изплашен! Вижте защо!

Принц Чарлз се боял, че можело да бъде убит на погребението на принцеса Даяна на 6 септември 1997 година. Тогава хората го виждали като „обществен враг номер 1”, пише „Дейли Мейл”.Ненавистта към бившия съпруг на покойната принцеса била толкова огромна, че той се чувствал много изнервен, когато му се наложило да ходи сред тълпата по време на траурната церемония. В онези времена много хора били на мнение, че именно той е виновен за развода с Даяна, след като станало ясно, че има тайна връзка с херцогинята на Корнуол Камила Паркър Боулс.
 
Този слух до голяма стенен до голяма степен се потвърждава и от снимките от този тъжен момент, на които Чарлз е заснет със синовете си Уилям и Хари – тогава на 15 и 12 години.
 
По време на литературно събитие кралският биограф Ингрид Сюърд разкрила: „Принц Чарлз беше изключително нервен, защото беше обществен враг номер едно. Той беше голям фаталист. Мислеше си: „Ако някой извади оръжие и ме застреля, това е”.
 
„Улиците на Лондон бяха много тихи. Можеше да се чуе как пада игла. Можеше да се чуе всичко, което тълпата казва. Те казваха: „Вижте го, вижте го”. Бяха доста злобни. По целия път той чуваше обиди и не мислеше, че ще издържи докрай”, добавя Сюърд.
 
Бившият прессекретар на кралицата Дики Арбитър също разказва, че Елизабет II била много тревожна, когато дошла да посрещне опечалените пред Бъкингамския дворец. Тя била жестоко упрекната за това, че останала в Шотландия твърде дълго, вместо да се върне в Лондон. Кралицата се тревожела за това как ще я посрещнат хората.

Арбиът обвини брата на Даяна – графа на Спенсър, в лицемерно поведение след смъртта й. Двамата имали много лоши отношения, а когато тя го помолила да се „скрие” в една от неговите вили, той й отказал под предтекст , че твърде много медии ще дебнат около собствеността му. Въпреки това на погребението той се появил в Уестминстърското абатство, говорел за кръвните си роднини и за това каква прекрасна сестра била Даяна. 

   

0 коментарa

Виж още