Проверяват бизнеса на голямата дъщеря на Митьо Очите

Проверяват бизнеса на голямата дъщеря на Митьо Очите

Комисар Георги Костов - главният секретар на МВР, днес на среща в Бургас е заявил, че тече проверка на таксиметровата компания, собственост на голямата щерка на Димитър Желязков - Очите. Проверяващите са засекли нарушения. Костов допълни, че в курорта "Слънчев бряг" и в настоящият момент се извършват действия на правоохранителните органи по конкретни нарушения, като не изключено и документиране на определено престъпление.

Комисарят пристигна в морския град заедно със Сотир Цацаров - главният прокурор, за откриването на нов Център за жертви на сексуално насилие - "Вселена". Този проект е пилотен за България.

По време на откриването посланика на Великобритания - Ема Хопкинс обясни, че психолози, полицаи, прокурори и съдебни лекари работят съвместно в центровете за подкрепа на жертвите преживели сексуално насилие. Основната роля на специалистите е да помогнат на жертвата да се възстанови за по-кратък период от време и да възвърне способността си да взема самостоятелни и адекватни решения. По този начин, хората претърпели сексуално посегателство не остават изолирани, а напротив те стават част от разследването и помагат случаят да бъде разрешен, а виновникът да бъде заловен.

Този особено жесток вид престъпления нанасят дълбоки травми върху психиката на жертвите, повечето от претърпелите подобна ситуация се срамуват да говорят за случилото се и го задържат в себе си. Не е малък броят и на тези, които толкова се страхуват от насилника, че премълчават в тайна инцидента, което не води след себе си нищо добро.

Новоизграденият Център за подкрепа на жертвите на сексуално насилие "Вселена" е направен по съвместен проект на Община Бургас и Британското посолство в София, както и в партньорство с ОД на МВР - Бургас, Асоциация "Деметра", Окръжната и Районна прокуратури в Бургас, МБАЛ-Бургас, Община Созопол.

   

0 коментарa

Виж още