Протеинови барове от Сила БГ

Протеинови барове от Сила БГ

Протеиновите барове са удобен и бърз източник на белтъчини. Те могат да се включват в режим за трупане на маса, отслабване, ако се нуждаете от енергия, или като заместител на хранене, когато сте много забързани. 

Един бърз поглед в онлайн магазините за хранителни добавки ще ви покаже, че изборът е голям и не е лесен, още повече че видовете са много разнообразни по състав. С тази статия искаме да ви помогнем да изберете правилния протеинов десерт.

Както когато купувате други суплементи, първото важно нещо е да определите какви са вашите цели. Съществуват различни причини за консумирането на протеинови барове, но коя е вашата? Въпросът е дали искате да трупате маса или да отслабвате?

Ако искате да трупате маса, протеиновите барчета са чудесна алтернатива на протеиновите шейкове. Особено, когато не разполагате с много време за приготвяне на шейк. Подходящите барчета за тази цел са с по-голямо тегло, съдържат големи количества протеини, въглехидрати, захари и значително количество мазнини.

Една порция може да достигне до 400 калории. Така може да заместите хранене, когато сте на път и няма друга подходяща храна. Недостатъкът на тези десертчета е, че понякога са много сладки на вкус.

В случай че ще смъквате килограми потърсете барове с по-малък грамаж. Те трябва да се консумират вместо едно хранене. Баровете са с високо съдържание на протеини, но ниско съдържание на мазнини и въглехидрати.

Друга необходима съставка, за да се почуствате наистина сити, са диетичните фибри. Като калории диетичният протеинов бар не трябва да превишавате 200. Фитнес блокчето за отслабване може да съдържа още съставки като зелен чай и/или л-карнитин.

Специални добавки, които някои блокчетата съдържат и които ще подпомогнат тренировките ви са креатин и глутамин. За да имат хубав вкус протеиновите барчета може да съдържат парченца шоколад, бисквитки, карамел и др. Всичко това превръща протеиновите десерти в доста интересна и приятна храна. Избирайте десертчета, които са с марката на любимия ви протеин, и вкусът им ще е подобен.

Всички видове протеинови десерти и заместители на хранене ще откриете в онлайн магазин SilaBg.com.

   

0 коментарa

Виж още