Проучване сочи- днешните жени пият колкото мъжете!

Проучване сочи- днешните жени пият колкото  мъжете!

Днешните жени пият колкото мъжете, ако не и повече, съобщи агенция ЮПИ, позовавайки се на изследване на Университета на Нов Южен Уелс.

Изследването показва, че през изминалите 60 години броят на жените, които консумират алкохол, постоянно се е повишавал, като дамите на възраст под 35 години вече пият повече от мъжете.

Исторически погледнато, силния пол по-често се е поддавал на алкохолно омайване от огромни количества спиртни напитки, способни да навредят на здравето.

При родените между 1891 и 1910 г. мъжете пиячи били двойно повече от жените, но тази разлика почти е изчезнала при родените между 1991 и 2000 г.

Алкохолизирането на жените се покачило драстично  при дамите, родени след 1966 г., но при юношите то се забелязва най-много.

Учените стигнали до тези резултати  от 42 проучвания сред 4 милиона души и заключили, че за разлика от жените, които пият все повече, мъжете тенденциозно намаляват приема си на алкохол.

"Резултатите от изследването ще бъдат приложени за оформянето и по-ясното таргетиране на алкохолната превенция и програмите за интервенция", казва доктор Тим Слейд, автор на проучването.

   

0 коментарa

Виж още