Проф. Халачев в Плевен: Калфин е най- достойният президент за България

Проф. Халачев в Плевен: Калфин е най- достойният президент за България

На среща с членовете на АБВ в Плевен кандидатът за вице- президент на АБВ, проф. Любомир Хлачев, заяви отговорно, че точно Ивайло Калфин е силния президент, който държавата ни заслужава. Според удмите на професора, Калфин не показва силата си, удряйки с юмрук по масата. Той е силен с мисълта си.

Срещата в Плевен беше уважена от уважавани представители на редица културни институции в града, както и членове на академичната общност.

При представянето на личността на кандидата за президент Ивайло Калфин, Халачев изброи основните дейности, влизащи в компетенцията на президента. Едната от тях е умението да бъде висш дипломат. Нещо, в което Калфин нееднократно е доказвал, че е силен. Вече има опит като външен министър и е отлично подготвен да се справи умело с външната политика на държавата. Да бъдеш дипломат, означава да умееш да разговаряш с хората, да изслушваш, да имаш доверието на лидерите на ЕС. Това всичко е обединено в Ивайло Калфин.

Халачев, изтъкна, че Калфин отблизо е запознат с президентската институция, добре знае как действа и няма да има нужда от губенето на цели три месеца, за да се запознае с всичко. Ще започне ефективната си дейност от първия си работен ден. Президентът не се подчинява на никой, затова той трябва да притежава силна воля и умение да помага на всички власти да са силни и независими. Халачев бе категоричен, че Калфин ще се справи блестящо с тази задача.

За ролята на вицепрезидента Халачев поясни, че ще се стреми към усилена дейност по развитие на образованието, културата и възраждане на духовността в страната, нещо, което на този етап липсва.

След представянето на кандидат президентската двойка, Халчев отдели достатъчно време да отговори на актуални въпроси на публиката в залата.

   

0 коментарa

Виж още