Путин и Борисов обсъждат енергийни проекти

Путин и Борисов обсъждат енергийни проекти

Руският президент Владимир Путин е обсъдил по телефона с българския министър-председател Бойко Борисов важни теми на двустранното сътрудничество.

Основното в разговора са били общите проекти в сферата на енергетиката, информира пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Путин и Борисов са се споразумели да активизират партньорството в рамките на руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество. Друга информация от разговора не е е уточнена В сферата на енергетиката един от най-големите в отношенията между двете страни е неосъщественият проект за газопровод "Южен поток", отбелязва ТАСС. Имаше план  той да бъде прокаран по дъното на Черно море и чрез него да се доставя руски газ през България до Балканите и Италия. Европейският парламент обаче препоръча на България да не се наема с проекта и в края на 2015 г. той беше замразен, посочва ТАСС. Сътрудничество между Русия и България съществува и в сферата на атомната енергетика, по-специално модернизирането на АЕЦ "Козлодуй", допълва ТАСС.

(Очаквайте подробности)

   

0 коментарa

Виж още