Путин назначи нов посланик!

Путин назначи нов посланик!

Руският президент Владимир Путин подписа указ за назначаването на Анатолий Макаров за посланик на Русия в България. Този документ е публикуван на официалния сайт за правна информация, предаде RNS.По-рано беше известено, че Юрий Исаков е освободен от поста.

„Назначава се Анатолий Анатолиевич Макаров за извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България“, пише в документа. 

Макаров е роден на 31 октомври 1951 година. Има отлични познание по английски и холандски език. Заема различни дипломатически служби от 1977 година.
 
От 1994 до 1998 година е старши съветник в Постоянното представителство и заместник постоянен представител на Русия в ЕС. От 1998-1999 година е заместник-директор на Четвъртия европейски департамент на външното министерство на Русия.
 
Във времето от 1999 до 2002 година заема поста заместник-директор на Департамента за общоевропейско сътрудничество към ведомството. От 2006 до 2012 година е извънреден и пълномощен посланик на Русия в ЮАР и Лесото. От 2012 година е директор на Департамента за работа със съотечествениците към руското външно министерство.

   

0 коментарa

Виж още